“Welke expert hebt u nodig en past hij of zij ook binnen uw organisatie?”

De tijd dat het volstond om aan de hand van een job description in je databestand te duiken om een interim-manager of expert te vinden is voorbij, en had eigenlijk nooit mogen bestaan. Voor dergelijke ‘dienstverlening’ heeft een bedrijf immers geen externe partner nodig. Elke hr-manager heeft voldoende tools ter beschikking om hetzelfde te doen. 

Effectieve meerwaarde realiseren

Toen ik eind 2008 besloot om Experts@Business op te starten was ik vast van plan om bedrijven een effectieve meerwaarde te bieden door mee na te denken over de oplossing van zijn probleem. Ik wou niet alleen de man of vrouw vinden die een klant de juiste expertise kon leveren maar ik wilde ook kunnen garanderen dat hij of zij in de organisatie zou aarden. Wat ben je met iemand die misschien wel een kei is in zijn vak maar waar je na enkele dagen de muren van oploopt? Om dat te vermijden begint elke zoektocht met een grondig intakegesprek waarvoor ik, afhankelijk van de vraag, meteen ook een of meerdere van mijn partners kan inschakelen. 

Onze partners

De partners en aandeelhouders van Experts@Business zijn de sleutel tot de meerwaarde die we willen bieden. Ik heb ze door mijn jarenlange activiteit in de sector leren kennen en vertrouwen. Elke partner is deskundig in een bepaald vakgebied. In de eerste fase van een opdracht vormen ze  individueel of samen met collega’s het klankbord voor het management van onze klanten. In samenspraak zullen ze analyseren hoe de situatie in een bedrijf is, bepalen waar ze naartoe willen evolueren en hoe ze dat gaan doen. Het zijn bijgevolg ook zij die, op basis van de inzichten die ze hebben verworven, de kandidaten voor een interim-opdracht zullen screenen en selecteren. 

Vaste leverancier van Unizo

Het is deze manier van werken die de mensen van Unizo overtuigd heeft om met ons in zee te gaan voor de uitbouw van hun corporate governance project naar aanleiding van de Code Buysse. In die rol hebben we, van begin 2011 tot de zomer van 2014, 165 raden van bestuur van kmo’s opgericht met telkens drie onafhankelijke bestuurders. Onze samenwerking met Unizo is intussen fors uitgebreid. Voor het project Expert@Board bijvoorbeeld hebben we intussen 60 dossiers afgewerkt.

Ongeacht of de opdrachtgever een kmo is of een groot bedrijf, met hoofdzetel in België of elders in Europa, de rode draad in onze dienstverlening zal altijd zijn: Welke expertise hebt u nodig? En past de expert die u die kan bezorgen ook in uw bedrijf?

Danielle Binnemans, zaakvoerder

Op zoek naar een expert?

Bel ons op
0495/28.74.01
of stuur een mail naar
corinne.reynders
@expertsatyourbusiness.be